9.5.17

За сведение на Каракачанов и на останалите във властта

Вече споменах за безумието, което се мъчат да прокарат сегашните управляващи с връщането на мега-корупционните занимания в армията, под наслов "задължителна наборна военна служба". И сега сигурно се краде безобразно (интересен е случая с някогашния полковник Стоян Стоянов-Стутси и неговото Ламборгини Коунтач, макар това да е все още от времето на наборната армия), какво остава пък, когато пилеенето и краденето на пари се облекчи още повече с откровено безсмисленото раздуване на човешкия апарат (обикновено пушечно месо за добре подготвените, С МАЛОБРОЕН СЪСТАВ, ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ И ВИСОКОЕФЕКТИВНИ армии). Гледам обаче, че Каракачанов (което вече ще рече - новия кабинет) продължава да си декламира старите глупости (покрай някои верни неща, които обаче не оправдават продължаващите усилия за пробутване на отдавна изчерпани корупционни схеми), затова ще им го обясня като на бавноразвиващите се (пей си ти, пей, байно-льо - кой ли пък те слуша...):
.
Основната заплаха за България днес е Турция - непосредствен наш съсед, току-що се обзаведе с диктатор от путинов тип (Ердоган), не се свени да дерибейства в чужди територии (Сирия, Ирак, опитите за открита намеса в българските избори чрез ДОСТ на Местан, опитите за изнудване по всякакви теми на западноевропейски държави и на ЕС, неприкрити амбиции за добиване на нови територии от съседни държави), отлично подготвена е във военно-технологично отношение (една от най-добре подготвените армии в НАТО) и влага огромни пари във военната сфера. Същата Турция е запланувала закупуването на 24 изтребителя F-35 (за незапознатите наши "военни капацитети", дето пак искат да крадат пари чрез задължителната наборна служба - тези самолети са с технология СТЕЛТ и са трудно уловими за радари). Шест от заплануваните СТЕЛТ-изтребители вече са поръчани и турските ВВС ще получат два от тях още през 2018 година. Няма да споменавам големите количества БЛА (безпилотни летателни апарати - радиоуправляеми) на разположение на турските военни, както и намерението да изстрелят техен собствен спътник на околоземна орбита.
.
И на лаиците е ясно, че преди България също да се сдобие със СТЕЛТ-изтребители F-35 (плюс още куп други задължителни и все скъпи неща) - въобще и илюзия не може да има за някакъв, дори далечен паритет и устояване на българските въоръжени сили пред потенциална турска агресия. Само един изтребител F-35 струва 100 милиона долара. Добиването на всякакви други остарели и/или неконкурентни технологии от сорта на Грипен, Еурофайтър, дъртите F-16 и прочее е просто поредна корупционна схема и симулиране на активност уж за защита на държавата от външна агресия, докато немалка част от парите продължават да се крадат. Не може да потрошим 1,5 милиарда за остарели и/или неконкурентни спрямо пряка съседна заплаха самолети плюс още купища милиони ежегодно за поддръжка на наборници/пушечно месо (откъдето също да се краде безразборно, както беше до елиминирането на наборната служба у нас - то не бяха кражби на горива, на материали, дори на оръжия и боеприпаси, които достигаха до криминалния свят на България), а същевременно да се баламосва простолюдието, че това уж се правело за подсигуряване защитата на България.
.
Всичко това са най-елементарни схеми за ограбване на данъкоплатците, включително на следващите поколения, чрез вземането и на тежки заеми за всички тези простотии и нещата могат да се оправят само, ако сегашната крадлива и некадърна пасмина в управлението бъде разгонена до крак (за предпочитане мирно, защото ако има кръв - тя пак ще е на населението, което си търси правата), а на нейно място бъдат поставени наистина отговорни И СТАРАТЕЛНО КОНТРОЛИРАНИ ОТ ОБЩЕСТВОТО хора. Аз обаче съм песимист за случването на всичко това в България, защото у нас хем имаме тежък недостиг на желязна журналистика, хем имаме утрепано, елементарно, лесно манипулируемо и фрапантно невежо общество (обществото в болшинството останали държави също е много зле, но българското гравитира около фаталните дъна - поради това и държавата ни умира толкова бързо). За да не бъда голословен, веднага ще приложа два крещящи примера за загнилата ни журналистика и за утрепаното ни общество - безпрепятствената, дългогодишна и полутайна употреба в България на технологии за следене на човешките мисли и липсата на осезаема подкрепа за Слави Трифонов при неговия протест заради нежеланието на българските политици да се съобразят с волята на народа (недвусмисления резултат от първия иницииран не от политици референдум в България). Мир на праха ни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар